Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colours. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving.                 /T. Pratchett, A Hat Full of Sky, p. 349/

Thursday 17 February 2011

Damien Rice in reminisciranje ob Random Collision -u

Pozdravljeni!
Življenje v Groningenu mi je, poleg miljon drugih reči in (spo)znanj, prineslo in razširilo tudi glasbena obzorja. Ha, ha - Severna obzorja. (A je to kdo gledal, ko je bil mlajši?)
  Prejšnjo soboto sem bil na predstavi plesalcev moderne scene, Random Collision-u in Club Guy&Roni-ju. Edan Gorlicki pa je plesal, ob videu, na katerem je neka punca plesala točno isti ples, na glasbo Damien-a Rice-a, I remeber. Komad, ki je v originalu daljši, z delom, ki mi ni tako všeč, so v svoji krajši obliki za-loop-ali in nastala je huda plesna točka s fenomenalno glasbo. Zgodba pa je govorila o partnerskem odnosu ... svetsko.

Drugo glasbeno razodetje je Rupert Blackman, o katerem bom še pisal, vsekakor pa priporočam (hvala, Jasna!) ogled oz. predvsem poslušanje tehle komadov:

3 comments:

  1. Zakaj blogi nimajo Like gumba?! Presnet FB

    kot nekaj podobnega Blackmanu, kar pa ni nizozemskega izvora, so mi predlagali tole:
    http://www.youtube.com/watch?v=YIADdtY9pQA

    Drgače pa mi je drug najljubši nizozemc tale:
    http://www.youtube.com/watch?v=RbqF6Xv1mNU

    ReplyDelete
  2. Bom pogledu ob naslednji nočni seansi - zdej morm še mal filogenije zganjat! Uuuhhh - upam, da ni nalezljiva!
    Si predstavljaš, da ti poženejo drevesa iz ušeš! K gredo do orangutanov in še dlje!?!

    ReplyDelete
  3. Motorka in problem je rešen ;)

    ReplyDelete