Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colours. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving.                 /T. Pratchett, A Hat Full of Sky, p. 349/

Wednesday 27 October 2010

Eureka!

Našel sem! ;) V bistvu sva. Huh, ker nas je bilo pa več dvojic, pa lahko kar lepo po vrsti razložim.
Najprej sva z dečvo (N) našla hostel za čez novo leto. Niiice. Bedno je, ker je bilo treba res hitro rezervirat, oz. ne to, ampak posledično to, da drugi niso mogli biti v istem oz. za 5 oseb .. Tako da upam, srčno upam, da so tudi drugi našli kje in kaj za spat (in žvečit, če je B&B).
Torej nasvet za vse bodoče pohotnike (erm...?) v Amsterdam: če greste za čez novo leto tja, nujno sredi oktobra ali prej rezervirajte hostle!

Poleg tega pa sva z mentorjem pregledala ene delne rezultate od današnjega sekvenciranja najinega dela mitohondrijskega gena COI ... in čeprav smo upali, pa nismo bli prepričani, da bodo, sva našla razlike! Jeeeei. Torej razilke med dvema osebkoma iz dveh populacij, ki sta, ena na eni flanci in druga na drugi flanci,
iz iste (geografske) lokalitete. Sicer je bilo razlike le v dveh nukleotidih v pomnoženem in poravnanem zaporedju, dolgem cca. 700 bp, ... tako da nisem še čist ziher, al je to dobr ali ne (in kako dobro bom znal te stvari na koncu utemeljiti), AMPAK: yeees! Začetek dober, vse dobro ;) Vsaj za nekaj časa.       Pa dober tek:)

No comments:

Post a Comment