Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colours. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving.                 /T. Pratchett, A Hat Full of Sky, p. 349/

Sunday 24 October 2010

Leteča mezga in Rdeči Jezus

V petek smo šli ven... (¡Ay, caramba!) Hernán, Emilia, Andrés, Olja (Beograd), ful enih drugih in seveda Aidan.
Vse lepo in prav, ampak veliko lažje je tečt 10 km tek na tekaškem tekmovanju, če spiš več kot med 6:30 in 11:30 uro;) (Intermezzo: Bil sem 18. izmed 59-ih v rekreacijski kategoriji, s časom 50:09 .. moj mentor je bil 3., njegova sodelavka, tudi PhD-jevka pa je zmagala v svoji kategoriji! - 40:06 za 10 km ... like wow.)
  No, pa nazaj na petek: začeli smo v študentskem domu, v njihovi skupni sobi - vau, ful velika in taka ... študentska;) Torej razmetana, nepospravljena, povsod ostanki žurov in popivanja. Men se je dopadla pa zaradi mize za pinpong - zakon, sem igral z enimi tipi iz Saudi Arejbije;)Vse, razen enga sem premagal, pa še to sam zato, ker je imel grozno hitro servo;) (In jaa, ne skrbet - v sobi je tudi miza za namizni nogomet;)

Po obisku nekaj lokalov (že v mestu, Pepperstraat), med katerim seveda v tistega, kjer je bila najbolj kul "dance" muzika Rdečega Jezusa (na sliki) in Andrésa niso spustili, smo, po končani noči zavili z nekaterimi še na burek/kebab/turkish pizza. Jemo, se pogovarjamo, PUUUFFF flop flop, bamf! Kar naenkrat nas je preletelo nekaj rumenega. Pregled situacije pokaže, da je bila omaka (česnova) v flaški. Pač en tip jo je vrgu ven (pa se pol delal, kot da je ni - zelo nabrito in domiselno, noben ni pogruntal), na ulico. Morda so mu popustili živci ali pa je hotel prispevati sicer že tako pestremu dogajanju na ulici: vsake toliko se je kdo hotel stepst, pijano prepevanje, parčki, ki serjejo, jao.
  Po besedah ene kolegice, pridejo v petek in soboto sem holzarji oz. kmetavzarji iz vseh okoliških vasi ... in ... khem .. marsikomu začinijo večer. Če je treba, tudi s česnovo omako.

No comments:

Post a Comment